توسعه فردی موضوعی هست که باید در طول عمرمان به آن توجه کنیم و در تلاش باشیم تا رشد کند. برای همین اصلا فکر نکنید که یک روز یا حتی از آن بدتر، یک ساعت در هفته به توسعه فردی خودتان اختصاص دهید و انتظار معجزه داشته باشید!
توسعه فردی چند بعدی است و شامل همه فعالیت هایی می شود که ما را به انسان بهترین تبدیل کند. وقتی در حال هدف گذاری و برنامه ریزی هستید یا وقتی یک کتابی می خوانید، در حقیقت برای توسعه خودتان تلاش می کنید. توسعه فردی یعنی تلاش پیوسته، مداوم و آگاهانه ما برای افزایش مهارت، دانش و نگرش خود انجام می دهیم تا در نهایت به هدف های خود برسیم و در این مسیر از زندگی هم لذت ببریم. راه های مختلفی برای توسعه فردی وجود دارد که یکی از راه ها خواندن کتاب در این زمینه است. در ادامه چندین کتاب برتر سال 2023 برای توسعه فردی را برای شما معرفی کرده ایم:
مقاله پیشنهادی : برنامه ریزی چیست؟
این کتاب به شما کمک میکند که از تنبلی دوری کنید و کارهاتون رو در زمان کمتری انجام دهید. شما توی این کتاب یاد میگیرید که خودتون رو با کارهای الکی گول نزنید! حتما قانون 80-20 رو شنیدین و اگر نشنیدین الان به شما می گویم: "80 درصد از کارهایی که به بهترین شکل ممکن انجام میدهید هیچ تاثیری توی زندگی و موفقیت شما ندارد و فقط ۲۰ درصد از کارهایی رو که انجام می دهید شما را خوشحال می کند و باعث موفقیت شما میشود. پس این زمان کوتاه 24 ساعت روز را برای انجام دادن کارهای بیهوده از دست ندهید و موارد مهم را اولویت خودتان قرار دهید." با این کتاب یاد میگیرید که چطوربرنامهریزی رو به صورت روزانه، هفتهای، ماهانه و حتی طولانی مدت انجام دهید و کنترل سرنوشت تان را خودتان به دست بگیرید.
"همه چیز رو یک درصد بهتر کن" کتاب عادت های اتمی به شما یاد می دهد قبل از هدف گذاری، باید سیستمی رو برای رسیدن به آن هدف داشته باشید. جیمز کلییر در این کتاب در مورد یک سری کارها صحبت میکند که انجام دادنشون به طور مستمر، آن ها را تبدیل به عادت میکند. در این کتاب یاد میگیرید که چطور عادتهای بد خودتان را از بین ببرید و عادتهای خوب رو جایگزین آن ها کنید.
این کتاب اثری از نویسنده معروف جیمز کلییر است که با کتاب موفق خرده عادتها (عادت های اتمی) آن را به یاد میآوریم، کتاب قدرت شروع ناقص به ما یاد میدهد که زمان برای هیچ چیز و هیچ کس منتظر نمی ماند و تنها یکبار زندگی می کنیم و اگر امروز برای رویاهاتون تلاشی نکنید، مطمئن باشید ۳۰ سال دیگه فقط حسرتش رو میخورید. برای شروع یک کار باید از منطقه امن خودت خارج شوی و وارد مسیرهای ناشناخته و جدیدی شوید و تنها نیاز به شروع کار دارید. در این کتاب تاکید زیادی به شروع کردن دارد و مهم نیست شروع شما ناقص باشید و فقط باید حرکت کنید. کتاب قدرت شروع ناقص مناسب افرادیست که یا نمیدانند از زندگی چه چیزی میخواهند و یا راه رسیدن به خواسته های خود را بلد نیستند. اگر این کتاب را بخوانید میتوانید محدودیتهای ذهنی خودتان را کنار بگذارید و کاری رو که مدتها دنبال زمان برای انجام دادن آن میگشتید را شروع کنید، حتی اگر این شروع یک شروع ناقص باشد.
● رمز ذهن خارق العاده اثر ویشن لاکیانی :
"اهداف شادی آور انتخاب کن تا توسعه فردیت به حداکثر برسه" یکی از عادت های بد ما، وابسته کردن شادی به مرحله رسیدن به اهداف است و همین باعث می شود ترس از نرسیدن بیشتر از شادی برای رسیدن باشد. اگر جلوی این افکار را نگیریم، در طول زمان این ترس از شکست باعث می شود اهداف کوچیک انتخاب کنیم تا مطمئن باشیم که به آن میرسیم و در نهایت خودمان ضرر می کنیم چون ذهن کوچک، هدف کوچک و شادی کوچک داریم. در این کتاب به شما آموزش داده میشود طوری تعیین هدف کنید که ترس از شکست شما کمتر شود و رشد فردی و توسعه فردی شما به حداکثر برسد.
● کتاب آیین دوستیابی از دیل کارنگی:
از مجموعه کتابهای توسعه فردی هست که در سال ۱۹۳۶ منتشر شده است. کتاب آیین دوستیابی یک کتاب بسیار قدیمی است اما محتوای عالی و نثر روان آن هنوز هم طرفدار دارد و یکی از پرفروش ترین کتاب های توسعه فردی است. این کتاب بصورت داستانی است و مثال های موجود باعث جذابیت بیشتر آن می شود.
● کتاب آیین زندگی از دیل کارنگی :
ممکنه در زندگی برای هر کدام از ما نگرانی و تشویشهایی وجود داشته باشد که دغدغه ذهنی ایجاد کند. این کتاب به ما کمک میکند تا نگرانیهای خودمان را با استفاده تکنیک های تضمینی برطرف کنیم. کارنگی بیان میکند: "طی کلاسهایی که با شاگردانش داشته متوجه می شود، تعداد زیادی از مردم دچار نگرانی هستند و تصمیم میگیرد کتابی در این زمینه بنویسد." او از خوانندگان این کتاب درخواست می کند کتاب را نخونیم که فقط به اتمام برسانیم بلکه آن را متوجه شویم،از مطالب کتاب استفاده و به راهکارهای گفته شده عمل کنیم. خوندن این کتاب ها میتواند بستر آموزش و رشد توسعه فردی را در شما افزایش دهد.
● بینهایت بازی اثر جیمز کارس:
این کتاب درباره نگرش بلندمدت به زندگی و کار است و اینکه چگونه میتوانیم با تغییر رویکرد خود به موفقیت برسیم.
● چگونه با هر کسی ارتباط برقرار کنیم اثر لیل لوندز:
این کتاب به تکنیکهای ارتباط مؤثر و برقراری ارتباط با دیگران میپردازد و توسط افراد موفقی مانند تونی رابینز معرفی شده است.
● خودت را پیدا کن اثر الیزابت گیلبرت:
نویسنده کتاب "خوردن، دعا کردن، دوست داشتن" در این کتاب به جستجوی معنا و هدف در زندگی میپردازد.
● قدرت عادت اثر چارلز داهیگ:
این کتاب به بررسی چگونگی شکلگیری عادات و تأثیر آنها بر زندگی ما میپردازد و توسط بسیاری از کارآفرینان و مربیان توصیه شده است.
● خودت را دوباره بساز اثر تریس مکنلی:
این کتاب به چگونگی غلبه بر چالشها و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی میپردازد و مورد توجه افرادی چون اوپرا وینفری قرار گرفته است.
● تفکر سریع و کند اثر دانیل کانمن:
این کتاب به بررسی دو نوع تفکر انسان (تفکر سریع و شهودی و تفکر کند و منطقی) میپردازد و از سوی بسیاری از رهبران فکری معرفی شده است.
● چرا ما خواب میبینیم اثر ماتیو واکر:
این کتاب به اهمیت خواب و تأثیر آن بر کیفیت زندگی میپردازد و توسط افرادی چون تونی رابینز توصیه شده است.
● چگونه از هر روز بهترین استفاده را ببریم اثر مارک منسون:
نویسنده کتاب "هنر ظریف بیخیالی" در این کتاب به راهکارهایی برای بهرهوری بیشتر در زندگی روزمره میپردازد.
این کتابها توسط افراد مشهور و موفق در زمینه توسعه فردی پیشنهاد شدهاند و میتوانند الهامبخش شما باشند.
کتاب هایی که در این مقاله معرفی شد، کتاب های پیشنهادی ما در حوزه توسعه فردی به شما بود و ممکن است شما چندین کتاب توسعه فردی دیگه سراغ داشته باشید. اگه شما کتابی مطالعه کرده اید که در رشد شخصیتی و توسعه فردی خود تاثیر بسزایی داشته حتما نظرتون رو با ما به اشتراک بگذارید.